top of page
Zoeken
  • Harry Pape-Luijten en Marloes Luijten-Pape

Een zonnige blik op de toekomstMeet the new boss, same as the old boss

Misschien ken je bovenstaande zin uit het nummer Won't Get Fooled Again van The Who. Zoveel als er verandert in een jaar, zoveel blijft ook hetzelfde. Mijn hemel, zelfs de foto die deze blogpost siert bleken we op nagenoeg exact dezelfde plek in Rheden te hebben genomen - en nee, dat was niet met voorbedachte rade. We houden nu eenmaal ontzettend van wandelen en één van de routes voor ons dagelijks blokje om voert ons het dorp uit en de velden in van het buurtschap Worth-Rheden, in de richting van Velp.


Dus ja, veel bleef hetzelfde in 2021 ten opzichte van 2020. We zagen consequent dezelfde gezichten tijdens persconferenties en werden, ondanks een kleine viering van de teugels rond de zomer, geconfronteerd met dezelfde maatregelen. We werkten nog steeds thuis, begroetten collega's en opdrachtgevers tijdens videovergaderingen en waren minder op de weg te vinden dan in voorgaande jaren. We hebben geworsteld, overwonnen, gelachen en getreurd.


Maar stilstaan hebben we niet gedaan. Ondanks alle belemmeringen en beperkingen, waardoor zelfs simpelweg naar het museum gaan een semi-militaire operatie werd, zijn we allemaal ook weer gegroeid. Wat Rubicon Erfgoed betreft kunnen we terugkijken op een jaar waarin we met de gemeente Overbetuwe hun 'buitenmuseum' konden openen (met o.a. 20.000 magazines van onze hand en drie full-colour informatiepanelen in Elst), waarin we voor de gemeente Epe aan de slag gingen met archeologische wandelroutes in Vaassen en waarin ettelijke bureauonderzoeken, Programma's van Eisen en adviezen over archeologisch onderzoek in heel het land het licht zagen.


Here comes the sun

En met dat licht willen we graag verder in 2022, want aan alles komt een einde - en niet alleen aan 'alle goeds'. Ook de donkere dagen - of ze nu voor of na de kerst zijn - gaan weer lengen. The Beatles zongen er al over in Here Comes the Sun: de zon komt altijd weer op. En dat is ook één ding dat hetzelfde bleef in 2021, kijkend naar de foto aan het begin van deze bijdrage: andere dag, zelfde zon. Gelukkig maar!


Kortom, wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een mooie overgang naar het nieuwe jaar, waarin alles hetzelfde blijft... en alles verandert. Een zonnige blik op de toekomst dus!37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page