top of page
Zoeken
  • Marloes Luijten-Pape en Harry Pape-Luijten

Luisteren kan zoveel zeggen…Na (heel!) lang overleg besloten wij dat het wel weer eens tijd werd om iets van ons te laten horen, zodat jullie kunnen luisteren. Sloten wij eind vorig jaar onze laatste blog nog af met de uitspraak dat we met zijn allen een raar jaar achter de rug hadden, dan kunnen we nu zeggen dat we aan bepaalde dingen in 2021 gewend zijn geraakt en dat een aantal zaken nooit zal wennen. Als we nu een videobeloverleg voeren, dan zijn we een stuk minder in beslag genomen door ons eigen uiterlijk en zijn we meer en meer gewend geraakt aan de techniek. We hebben ontdekt dat het ook een uitgelezen extra manier van communiceren kan zijn voor de drukbezette mens. In deze nieuw ontstane wereld van online vergaderen kwamen nieuwe – of toch ook wel oude? – etiquette naar boven, zoals “gij zult niet door elkaar heen praten” en “men dient naar elkaar te luisteren”.


Over dat luisteren gesproken…


Eén van onze bedrijfspijlers wordt gevormd door de erfgoedervaringen. Op onze website schrijven wij daar het volgende over: “Waarom zouden we de sporen van vroeger onderzoeken als we deze niet vertalen naar het publiek?” Dit biedt ons de mogelijkheid om iets terug te geven aan de maatschappij en ook anderen het plezier van ons erfgoed te laten ervaren. In deze hoedanigheid zijn wij een tijd als erfgoedmakelaars aangesloten geweest bij Park Lingezegen. Daarbinnen hebben wij een aantal verhaallijnen ontwikkeld en vervolgens een concept bedacht, om mensen op een goedkope en laagdrempelige manier binding te laten krijgen met dit prachtige park. Ons idee hierbij was een podcast, die je al wandelend door het park zou kunnen luisteren en zo meer over de geschiedenis van het gebied zou leren. Om het geheel behapbaar te houden is dit idee vertaald naar zes korte verhalen, ingesproken door een aantal lieve vrienden en collega’s van ons, met als doel om bezoekers van het park zowel op locatie alsook thuis vanuit de luie stoel een mooi verhaal te kunnen vertellen.


Inmiddels is het eerste verhaal binnen Lingezegen Verteld te beluisteren. Martijn Reinders, een bevlogen collega van ons, vertelt je in zes minuutjes meer over de Tweede Wereldoorlog in Park Lingezegen. Neem je even een momentje voor jezelf en luister je lekker mee?45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page