top of page
Zoeken
  • Harry Pape-Luijten

Op bezoek bij Hilde


In Castricum bevindt zich het Huis van Hilde, het archeologische informatiecentrum en depot van de provincie Noord-Holland. Een prachtig nieuw tehuis voor de bodemvondsten van de provincie en van het verhaal van het landschap. Het Huis van Hilde is genoemd naar het skelet van een 4e-eeuwse vrouw die in Castricum werd opgegraven. Van Hilde en enkele andere markante personen wier resten in Noord-Holland zijn opgegraven zijn levensgrote figuren gecreëerd, vaak op basis van gezichtsreconstructies die het verleden tot leven brengen voor de bezoeker. Daarnaast zijn in het centrum talrijke artefacten, boerderijreconstructies en informatieve filmpjes te zien.

Voor iedereen in de provincie Noord-Holland en daarbuiten is het Huis van Hilde een bezoek meer dan waard. Een voorbeeld van hoe een archeologisch depot haar schatten kan ontsluiten en delen! Zoals op de foto te zien voelde Rubicon Erfgoed zich ook gelijk thuis: dobbelsteen 8325-09 komt uit Assendelft en dateert uit 75-200 na Chr., dobbelstenen 8367-02 en -03 zijn gevonden in Uitgeest en dateren uit 50 voor Chr.-100 na Chr.

Meer weten?

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page